februarie 3, 2020

Yoga este destinată oamenilor spirituali. Oamenilor flexibili. Celor care se recuperează de la răni. Este pentru oameni stresați și retrași. Este pentru fete, pentru sportivi sau pentru hipsteri.” Și lista de preconcepții continuă...

Auzim atât de multe răspunsuri la întrebarea „Pentru cine este yoga?” încât ne vine greu să credem că, de fapt, yoga este pentru oricine e deschis să încerce. Oricine își dorește să contribuie la sănătate, stare de bine și relaxare.

Yoga este pentru toată lumea. Oamenii vin adesea la yoga cu ideea că acolo își întind mușchii, se relaxează sau își contorsionează corpurile în posturi impresionante.

Însă, magia care de obicei îi prinde pe oameni este că, prin yoga, se conectează cu un loc mai profund și mai calm din interior. În cele din urmă, acesta este obiectivul yoga: să reușim să ne reconectăm cu sinele nostru interior.

Nu este „eu-ul” la care ne gândim de obicei, ego-ul sau gândurile, obsesiile și grijile. Prin yoga, „ oferim spațiu ” unui sine mai înțelept și pașnic. Cel care observă tot ce se întâmplă, e continuu prezent și rămâne neafectat.

Chiar dacă ați avut o experiență negativă legată de yoga în trecut, Sinele interior nu este afectat de ceea ce este în mintea voastră. Corpul, sufletul și mintea se vor conecta - asta înseamnă yoga.

Ce înseamnă asta la nivel practic?

Ce tipuri de yoga ar putea fi mai accesibile pentru cei care nu cred că yoga este potrivită pentru ei?

Zi-mi ce gândești ca să-ți spun ce tip de yoga ți se potrivește! 🙂

”Nu sunt suficient de flexibil”

Yoga nu înseamnă să ajungi cât poți de mult într-o postură, ci este să te simți bine acolo unde ești, să vezi care e limita și să o accepți.

Prin această acceptare și predare, corpul se eliberează și îți vei da seama că există mai multe nuanțe și beneficii ale yoga decât că îți îndreaptă postura.

”Nu sunt suficient de spiritual”

Dacă scandările din timpul clasei nu îți sunt confortabile, alege o clasă cu un accent mai fizic. Există instructori care vă vor ghida prin mișcare atentă, fără a menționa scandarea.

”Sunt prea anxios”

Pentru aceia dintre noi care suferă de anxietate, Yin yoga poate fi uimitor pentru a învăța să devii prezent cu gânduri și emoții inconfortabile.

Dacă liniștea este o provocare prea mare în acest moment, o clasă vinyasa ar putea fi inițial mai liniștitoare pentru minte.

”Sunt prea leneș”

După ce ai ajuns pe covoraș, pur și simplu intră în cea mai confortabilă poziție posibilă, susținute de perne, bolțuri și pături.

Cine știe, odată ce te-ai conectat cu Sinele tău interior prin yoga restauratoare, s-ar putea să realizezi că ceea ce credeai că este „lene” a fost de fapt epuizare.

Odată ce oboseala scade, s-ar putea să te descoperi că vrei să încerci ceva mai dinamic.

”Nu pot realiza posturile”

Dacă într-adevăr nu dorești să practici posturi de yoga, încearcă o clasă de meditație. Scopul inițial al Asanei în Hatha Yoga a fost pregătirea corpului pentru meditație. Așa că poți trece direct la asta. Vei înțelege mai bine natura minții și importanța de a te reconecta cu Sinele interior. ”Yoga este doar pentru fete” În prezent toată lumea face yoga, de la jucători de rugby până la oameni de afaceri. Este vorba despre alegerea unei clase în care te simți confortabil. Nu te lăsa păcălit, yoga pentru bărbați este o industrie în creștere rapidă. Și nu vei fi singur.

Așadar, e timpul să încerci! La MAHA Yoga Studio, te așteaptă instructori dornici să te ghideze în călătoria ta. Împreună, veți alege stilul de yoga potrivit pentru tine și te vei simți confortabil, liniștit și conectat.

Sinele tău interior îți va mulțumi pentru asta!
Namaste!