februarie 3, 2020

7 beneficii pentru tine

În ultima vreme, YOGA a devenit tot mai popular și în România - se practică în studiourile specializate, la sală sau chiar și acasă. Vezi fotografii sau video-uri la vedete sau la prietene. Chiar și bărbații sunt acum atrași de acest ”trend”.

Însă, în spatele ”trend-ului” stau zeci de motive pentru care YOGA este potrivit pentru oricine are curiozitatea să-l încerce.

Dacă ești un pasionat de yoga, probabil ai observat deja câteva dintre beneficii - poate dormi mai bine sau, răcești mai rar sau te simți mai relaxat și în largul tău.

Însă, dacă vrei să începi yoga și ai nevoie de consiliere, instructorii de la MAHA YOGA Studio te pot ajuta. De asemenea, am pregătit pentru tine câteva beneficii ale practicii yoga:

1. Îți îmbunătățește flexibilitatea
Îmbunătățirea flexibilității este unul dintre primele și cele mai evidente beneficii ale yoga. În timp, vei observa o dezlănțuire treptată și, în cele din urmă, pozițiile aparent imposibile vor deveni posibile.

2. Construiește forța musculară
Mușchii puternici nu doar că arată bine - de asemenea, ne protejează de afecțiuni precum artrita sau durerile de spate. Iar când îți construiești puterea prin yoga, o echilibrezi cu flexibilitatea. Dacă mergi doar la sală și ridici greutăți, s-ar putea să-ți construiești forța în detrimentul flexibilității.

3. Crește drenajul limfei și sporește imunitatea
Când contractezi și întinzi mușchii pentru posturile de yoga, crește drenajul limfei (un fluid vâscos bogat în celule imune). Acest lucru ajută sistemul limfatic să lupte împotriva infecției, să distrugă celulele canceroase și să elimine produsele reziduale toxice din funcționarea celulară.

4. Te face mai fericit
Studiile au descoperit că o practică constantă de yoga a eliminat sau ameliorat depresia, a dus la o creștere semnificativă a nivelurilor de serotonină și la o scădere a nivelurilor de monoaminoxidază (o enzimă care descompune neurotransmițătorii) și cortizol.

5.Implică un stil de viață sănătos
Fă mai multă mișcare, mănâncă mai puțin - acesta este adagiul multora. Yoga poate ajuta pe ambele fronturi. O practică obișnuită te determină să te miști și să arzi calorii, iar dimensiunile spirituale și emoționale ale practicii tale te pot încuraja să abordezi orice problemă de alimentație și greutate la un nivel mai profund. De asemenea, yoga te poate ajuta să mănânci mai conștient.

6.Te ajută să te concentrezi
O componentă importantă a yoga este concentrarea pe prezent. Studiile au descoperit că practica de yoga obișnuită îmbunătățește coordonarea, timpul de reacție, memoria și chiar scorurile IQ.

Oamenii care practică meditația transcendentală demonstrează capacitatea de a rezolva problemele, de a dobândi și de a reaminti mai bine informații - probabil pentru că sunt mai puțin distrași de gândurile lor, care pot juca din nou ca o buclă de bandă nesfârșită.

7.Te ajută să dormi mai adânc
Yoga poate oferi o scutire față de agitația vieții moderne. Asana de restaurare, yoga nidra (o formă de relaxare ghidată), Savasana, pranayama și meditație încurajează pratyahara, o cotitură spre interior a simțurilor, care asigură timpul de oprire pentru sistemul nervos.
Încet, încet, vei simți pe lângă toate aceste beneficii și cum trupul, sufletul și mintea creează echilibrul pe care îl căutai demult.

Așadar, te așteptăm cu drag la MAHA YOGA STUDIO pentru a alege împreună stilul potrivit pentru tine.
Namaste!